gastro postao
Pri izradi ovih ukusnih kolača možete upotrijebiti i neki drugi oblik za izrezivanje
Vrijeme pripreme: do 180 min
Broj porcija: 40
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 75
Potrebno vam je
- 300 g pšenično brašno, bijelo
- 1 mala žlica prašak za pecivo
- 100 g šećer, u prahu
- 180 g margarin, soft (od biljnih ulja )
- 1 kom jaje kokošje
- 1 kom vanilin šećer
- sol
- 100 g pekmez od marelice
- 3 žlica tamni rum
Priprema
- Na radnu površinu prosijte brašno sa praškom za pecivo i šećerom u prahu. Margarin narežite na komadiće pa ga zajedno s jajima, vanilin šećerom i solju umijesite u brašno.
- Brzo umijesite prhko tijesto, omotajte ga prozirnom folijom i ostavite 2 sata u hladnjaku. Lim za pečenje obložite masnim papirom.
- Na radnoj površini posutoj brašnom valjkom razvaljajte tijesto na debljinu od oko 3 mm. Pomoću oblika za izrezivanje polumjeseca izrežite kekse.
- Složite ih na lim i svijetlo ispecite, na temepraturi od 190 stupnjeva, oko 15 minuta. Neka se ohlade na limu, a zatim ih oslobodite s papira.
- Glatko izmiješajte marmeladu s rumom, zakuhajte dobivenu mješavinu pa njome slijepite po dva polumjeseca. Slijepljene polumjesece pospite šećernom mješavinom (šećer u prahu pomiješan s vanilin šećerom).