Svilenkaste pappardelle s tunjevinom i bijelim grahom

Maria Bortolotto/Pexels Pappardelle s tunom i bijelim grahom - klasik talijanske kuhinje
Još jedan talijanski klasik, pappardelle s tunjevinom i bijelim grahom, jelo je jednostavno za pripremu i jedno je od omiljenih za sve koji traže autentični comfort food. Jelo je gotovo za manje od pola sata!
Vidi originalni članak

Ovaj se recept oslanja na dvije uobičajene namirnice koje svi vjerojatno imamo u smočnici (plus tjesteninu, naravno), a jelo je jako brzo gotovo. Sviđa nam se što je recept beskrajno prilagodljiv i što se može začiniti gotovo svim biljem i začinima koji su ti pri ruci!

I ovo je jelo jedan od klasika talijanske kuhinje, te je vrlo ukusan i prilično jednostavan za napraviti. Ako sebe smatraš kraljicom brzih obroka, onda je ovo savršen recept za isprobati jer je gotov u svega pola sata.

Pappardelle s tunjevinom i bijelim grahom

Sastojci (za 4 osobe):

  • limenka bijelog graha (oko 250 g)
  • glavica luka
  • češanj češnjaka
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 250 g usitnjenih rajčica (iz konzerve)
  • čili u prahu
  • 400 g tjestenine pappardelle (širokih rezanaca)
  • 180 g tunjevine u vlastitom soku iz limenke
  • sol i papar

 

graškova avantura Pijane pappardelle s graškom

 

Priprema:

  1. Grah ocijedi i isperi, a luk i češnjak oljušti pa nasitno nasjeckaj. Ulje zagrij malo jače pa staklasto propirjaj luk i češnjak. Dodaj rajčicu, pusti da umak zakipi, umiješaj grah, začini solju, paprom i čilijem pa ostavi da umak lagano krčka oko 10 minuta.
  2. Tjesteninu skuhaj prema uputi na pakiranju da bude al dente. Domaću svježu tjesteninu kuhaj par minuta.
  3. Tunjevinu ocijedi i usitni pa umiješaj u kipući umak. 
  4. Rezance ocijedi (sačuvaj malo vode od kuhanja te je umiješaj u umak). Izmiješaj zatim umak s tjesteninom, rasporedi na 4 tanjura pa po želji ukrasi listićima kadulje.

 

ljuti ručak Savršena tjestenina s domaćim pestom

 

Posjeti Gastro.hr