Ovaj se recept oslanja na dvije uobičajene namirnice koje svi vjerojatno imamo u smočnici (plus tjesteninu, naravno), a jelo je jako brzo gotovo. Sviđa nam se što je recept beskrajno prilagodljiv i što se može začiniti gotovo svim biljem i začinima koji su ti pri ruci!
I ovo je jelo jedan od klasika talijanske kuhinje, te je vrlo ukusan i prilično jednostavan za napraviti. Ako sebe smatraš kraljicom brzih obroka, onda je ovo savršen recept za isprobati jer je gotov u svega pola sata.
Domaće pappardelle
Pappardelle s tunjevinom i bijelim grahom
Sastojci (za 4 osobe):
- limenka bijelog graha (oko 250 g)
- glavica luka
- češanj češnjaka
- 2 žlice maslinova ulja
- 250 g usitnjenih rajčica (iz konzerve)
- čili u prahu
- 400 g tjestenine pappardelle (širokih rezanaca)
- 180 g tunjevine u vlastitom soku iz limenke
- sol i papar
Priprema:
- Grah ocijedi i isperi, a luk i češnjak oljušti pa nasitno nasjeckaj. Ulje zagrij malo jače pa staklasto propirjaj luk i češnjak. Dodaj rajčicu, pusti da umak zakipi, umiješaj grah, začini solju, paprom i čilijem pa ostavi da umak lagano krčka oko 10 minuta.
- Tjesteninu skuhaj prema uputi na pakiranju da bude al dente. Domaću svježu tjesteninu kuhaj par minuta.
- Tunjevinu ocijedi i usitni pa umiješaj u kipući umak.
- Rezance ocijedi (sačuvaj malo vode od kuhanja te je umiješaj u umak). Izmiješaj zatim umak s tjesteninom, rasporedi na 4 tanjura pa po želji ukrasi listićima kadulje.