Recepti 05. prosinca 2016.

Pijane pappardelle s graškom

Pappadrelle
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Volite li tjesteninu kao mi, ovaj recept će vam se zasigurno svidjeti.

Razmišljate što skuhati za ručak, gladni ste, a ne da vam se dugo čekati da se sve skuha? Spašeni ste, jer tu su predivne pappardelle u umaku od bijelog vina i graška.

Sastojci:

  • 140 g pancete narezane na kockice
  • 1 češanj češnjaka, zdrobljen
  • 150 ml bijelog vina
  • 200 ml vrhnja za kuhanje
  • 300 g skuhanog i ocijeđenog graška
  • 400 g pappardella (široka tjestenina)
  • sol i papar

Priprema: 

  1. Zagrijati tavu za pečenje i popržiti pancetu dok ne postane hrskava; izvaditi ju iz tave na papirnati ubrus da upije višak masnoće
  2. U istoj tavi popržiti češnjak, ne prejako
  3. Dodati bijelo vino i zakuhati ga dok ne ispari pola 1/3 tekućine
  4. Dodati vrhnje za kuhanje, grašak i pancetu i posoliti/popapriti po želji
  5. Pappardelle skuhati prema uputama na pakiranju
  6. U umak dodati 4 žlice vode u kojoj se kuhala tjestenina i promiješati ga
  7. Ocijediti tjesteninu i pomiješati s umakom

Poslužite uz pesto, malo ribanog parmezana ili Grana Padano i uživajte!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.