gastro postao
Volite li tjesteninu kao mi, ovaj recept će vam se zasigurno svidjeti.
Razmišljate što skuhati za ručak, gladni ste, a ne da vam se dugo čekati da se sve skuha? Spašeni ste, jer tu su predivne pappardelle u umaku od bijelog vina i graška.
Sastojci:
- 140 g pancete narezane na kockice
- 1 češanj češnjaka, zdrobljen
- 150 ml bijelog vina
- 200 ml vrhnja za kuhanje
- 300 g skuhanog i ocijeđenog graška
- 400 g pappardella (široka tjestenina)
- sol i papar
Priprema:
- Zagrijati tavu za pečenje i popržiti pancetu dok ne postane hrskava; izvaditi ju iz tave na papirnati ubrus da upije višak masnoće
- U istoj tavi popržiti češnjak, ne prejako
- Dodati bijelo vino i zakuhati ga dok ne ispari pola 1/3 tekućine
- Dodati vrhnje za kuhanje, grašak i pancetu i posoliti/popapriti po želji
- Pappardelle skuhati prema uputama na pakiranju
- U umak dodati 4 žlice vode u kojoj se kuhala tjestenina i promiješati ga
- Ocijediti tjesteninu i pomiješati s umakom
Poslužite uz pesto, malo ribanog parmezana ili Grana Padano i uživajte!