Špajza 17. studenoga 2016.

Tjestenina s graškom i aromatiziranim maslacem

thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Pripremite jednostavnu, ali bogatu tjesteninu s aromatiziranim maslacem i navalite na pravo malo bogatstvo okusa.

Kada jednom pripremite aromatizirani maslac, on u hladnjaku može stajati i do nekoliko tjedana, a možete ga ubacivati u različita jela u koja će se sjajno uklopiti. Kombinirajte ga s tjesteninom, ubacite u rižoto, umake ili juhe. Pripremite i ovu sjajnu i jednostavnu tjesteninu s graškom pa uživajte u omiljenim okusima.


Potrebno vam je:

  • 100 g maslaca
  • 1 žlica peršina
  • 1 žlica mente
  • 1 žlica vlasca
  • 1 šalica graška
  • 250 g tjestenine
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Maslac omekšajte, a svježe začine nasjeckajte.
  2. Pomiješajte sve zajedno pa dodajte sol i papar.
  3. Stavite u hladnjak.
  4. Skuhajte tjesteninu i grašak.
  5. Kada su kuhani, na tavu ubacite komadiće aromatiziranog maslaca i grašak, kratko ga pirjajte pa dodajte skuhanu tjesteninu.
  6. Dodajte malo vode od kuhanja tjestenine i dobro pomiješajte.
  7. Kuhajte dok ne postane malo gušće.
  8. Poslužite toplo.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.