gastro postao
Pripremite jednostavnu, ali bogatu tjesteninu s aromatiziranim maslacem i navalite na pravo malo bogatstvo okusa.
Kada jednom pripremite aromatizirani maslac, on u hladnjaku može stajati i do nekoliko tjedana, a možete ga ubacivati u različita jela u koja će se sjajno uklopiti. Kombinirajte ga s tjesteninom, ubacite u rižoto, umake ili juhe. Pripremite i ovu sjajnu i jednostavnu tjesteninu s graškom pa uživajte u omiljenim okusima.
Potrebno vam je:
- 100 g maslaca
- 1 žlica peršina
- 1 žlica mente
- 1 žlica vlasca
- 1 šalica graška
- 250 g tjestenine
- Sol, papar
Priprema:
- Maslac omekšajte, a svježe začine nasjeckajte.
- Pomiješajte sve zajedno pa dodajte sol i papar.
- Stavite u hladnjak.
- Skuhajte tjesteninu i grašak.
- Kada su kuhani, na tavu ubacite komadiće aromatiziranog maslaca i grašak, kratko ga pirjajte pa dodajte skuhanu tjesteninu.
- Dodajte malo vode od kuhanja tjestenine i dobro pomiješajte.
- Kuhajte dok ne postane malo gušće.
- Poslužite toplo.
Dobar tek!