Recepti 13. listopada 2014.

Pappardelle s umakom od gorgonzole

Pappardelle s umakom od gorgonzole
gastro postao gastro.24sata.hr
Umak koji će tjestenini dati bogati i puni okus u kojem ćete uživati

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 644

Potrebno vam je

  • 500 g celer (cijeli)
  • 2 žlica maslac, slani
  • sol
  • 400 g tjestenina s jajima
  • 250 g gorgonzola
  • 200 g vrhnje za kuhanje
  • svježe mljeveni papar
  • 4 žlica pinjoli
  • 1 kom kruška (cijela)

Priprema

  1. Celer (bjelaš, sa zelenilom) očistiti i oprati. Peteljke ukoso narezati na tanke ploške, listove odvojiti za ukras.
  2. U loncu zagrijati maslac i ploške celera pirjati na srednjoj vatri oko 5 minuta.
  3. Zakuhati veliku količinu vode, posoliti i skuhati pappardelle tjesteninu prema uputama na pakiranju.
  4. U međuvremenu narezati gorgonzolu na male komade. Nekoliko komadića staviti na stranu, a ostatak zajedno s vrhnjem dodati celeru. Kratko zakuhati i miješajući na laganoj vatri otopiti sir. Ostaviti umak da kratko kuha, dodati dosta soli i papra.
  5. Pinjole pržiti na tavi bez masnoće dok ne postanu zlatnosmeđi.
  6. Krušku oprati, prepoloviti, odstraniti koštice te narezati na kriške.
  7. Pappardelle izliti u cjedilo i ostaviti da se ocijede. Složiti ih u posudu s umakom od gorgonzole i kriškama kruške te preko toga posipati pržene pinjole i ostatak komadića sira.

Umak koji će tjestenini dati bogati i puni okus u kojem ćete uživati

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.