gastro postao
Umak koji će tjestenini dati bogati i puni okus u kojem ćete uživati
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 644
Potrebno vam je
- 500 g celer (cijeli)
- 2 žlica maslac, slani
- sol
- 400 g tjestenina s jajima
- 250 g gorgonzola
- 200 g vrhnje za kuhanje
- svježe mljeveni papar
- 4 žlica pinjoli
- 1 kom kruška (cijela)
Priprema
- Celer (bjelaš, sa zelenilom) očistiti i oprati. Peteljke ukoso narezati na tanke ploške, listove odvojiti za ukras.
- U loncu zagrijati maslac i ploške celera pirjati na srednjoj vatri oko 5 minuta.
- Zakuhati veliku količinu vode, posoliti i skuhati pappardelle tjesteninu prema uputama na pakiranju.
- U međuvremenu narezati gorgonzolu na male komade. Nekoliko komadića staviti na stranu, a ostatak zajedno s vrhnjem dodati celeru. Kratko zakuhati i miješajući na laganoj vatri otopiti sir. Ostaviti umak da kratko kuha, dodati dosta soli i papra.
- Pinjole pržiti na tavi bez masnoće dok ne postanu zlatnosmeđi.
- Krušku oprati, prepoloviti, odstraniti koštice te narezati na kriške.
- Pappardelle izliti u cjedilo i ostaviti da se ocijede. Složiti ih u posudu s umakom od gorgonzole i kriškama kruške te preko toga posipati pržene pinjole i ostatak komadića sira.
Umak koji će tjestenini dati bogati i puni okus u kojem ćete uživati