Svinjetina u pivskom tijestu za slastan i hrskav ručak

Stockfood
Hrskava svinjetina voli se s najrazličitijim prilozima, ali bit će i sočan dodatak sendvičima.
Vidi originalni članak

Zbog pivskog tijesta svinjetina će biti hrskava i sočna, a jednostavna priprema ostavit će vam dovoljno prostora za igranje s ostatkom sastojaka na tanjurima.

 

Sljubite namirnice Svinjetina i dvije, tri o pripadajućim umacima

 

Svinjetina pripremljena na ovaj način idealno će se složiti s jednostavnom rižom, a kada su u pitanju umaci, kombinirati ga možete s finim tartar umakom, kineskim slatko kiselim umacima ili pak samostalno, uz dodatak sezonske salate. Upakirati je možete i u fino pecivo, pa poslužiti kao slasni sendvič.

 

Ideja za ručak Pohana svinjetina sa salatom od krumpira i mahuna

 


Potrebno vam je:

  • 700 g svinjskog buta
  • 120 ml piva
  • 200 g glatkog brašna
  • 2 jaja
  • 80 ml mlijeka
  • 100 ml ulje suncokretovo
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Izmutite jaja pa dodajte mlijeko, ulje i pivo. 
  2. Sve posolite i miješajte te polako dodajte brašno. 
  3. Dobiveno tekuće tijesto ostavite da dostoji oko 30 minuta.
  4. Istucite odreske i začinite ih soli i paprom.
  5. Nakon toga ih uvaljajte u pivsko tijesto i pržite u dobro zagrijanu dubokom ulju četiri, pet minuta sa svake strane.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr