gastro postao
Hrskava svinjetina voli se s najrazličitijim prilozima, ali bit će i sočan dodatak sendvičima.
Zbog pivskog tijesta svinjetina će biti hrskava i sočna, a jednostavna priprema ostavit će vam dovoljno prostora za igranje s ostatkom sastojaka na tanjurima.
Svinjetina pripremljena na ovaj način idealno će se složiti s jednostavnom rižom, a kada su u pitanju umaci, kombinirati ga možete s finim tartar umakom, kineskim slatko kiselim umacima ili pak samostalno, uz dodatak sezonske salate. Upakirati je možete i u fino pecivo, pa poslužiti kao slasni sendvič.
Potrebno vam je:
- 700 g svinjskog buta
- 120 ml piva
- 200 g glatkog brašna
- 2 jaja
- 80 ml mlijeka
- 100 ml ulje suncokretovo
- Sol, papar
Priprema:
- Izmutite jaja pa dodajte mlijeko, ulje i pivo.
- Sve posolite i miješajte te polako dodajte brašno.
- Dobiveno tekuće tijesto ostavite da dostoji oko 30 minuta.
- Istucite odreske i začinite ih soli i paprom.
- Nakon toga ih uvaljajte u pivsko tijesto i pržite u dobro zagrijanu dubokom ulju četiri, pet minuta sa svake strane.
Dobar tek!