Recepti 27. rujna 2018.

Svinjetina u pivskom tijestu za slastan i hrskav ručak

foto: Stockfood
gastro postao gastro.24sata.hr
Hrskava svinjetina voli se s najrazličitijim prilozima, ali bit će i sočan dodatak sendvičima.

Zbog pivskog tijesta svinjetina će biti hrskava i sočna, a jednostavna priprema ostavit će vam dovoljno prostora za igranje s ostatkom sastojaka na tanjurima.

 

Možda vas zanima... Svinjetina i dvije, tri o pripadajućim umacima Špajza

 

Svinjetina pripremljena na ovaj način idealno će se složiti s jednostavnom rižom, a kada su u pitanju umaci, kombinirati ga možete s finim tartar umakom, kineskim slatko kiselim umacima ili pak samostalno, uz dodatak sezonske salate. Upakirati je možete i u fino pecivo, pa poslužiti kao slasni sendvič.

 

Možda vas zanima... Pohana svinjetina sa salatom od krumpira i mahuna Recepti

 

 | Author: Thinkstock foto: Thinkstock


Potrebno vam je:

  • 700 g svinjskog buta
  • 120 ml piva
  • 200 g glatkog brašna
  • 2 jaja
  • 80 ml mlijeka
  • 100 ml ulje suncokretovo
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Izmutite jaja pa dodajte mlijeko, ulje i pivo. 
  2. Sve posolite i miješajte te polako dodajte brašno. 
  3. Dobiveno tekuće tijesto ostavite da dostoji oko 30 minuta.
  4. Istucite odreske i začinite ih soli i paprom.
  5. Nakon toga ih uvaljajte u pivsko tijesto i pržite u dobro zagrijanu dubokom ulju četiri, pet minuta sa svake strane.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.