Svježi sir i bobičasto voće se vole

Thinkstock
Ponuda voća na tržnicama sada je bogata i raznovrsna, pa vaš doručak svakog dana može donijeti novi izazov i iskustvo.
Vidi originalni članak

Svježe voće možete jesti samo, ali i kombinirati ga sa žitaricama, tostom, obogatiti okuse jogurtom, medom ili orašastim plodovima, a bit će izvrsno i u kombinaciji sa svježim ili mekim sirevima nježnijih okusa.

Bobičasto voće zahvalna je pratnja za mliječno-orašasto sljubljivanje okusa, stoga smo za vas odabrali recept koji spaja svježi kravlji sir, sezonske maline i borovnice oplemenjene s malo meda i oraha. Za još laganiju varijantu, odaberite posni sir. 

 

brzo i slasno Za doručak se počasti tostom s ricottom i jabukama

 

malo drugačije Doručak na brzinu: Kus kus s bobičastim voćem

 

Svježi sir s bobičastim voćem

Potrebno vam je:

  • 1 šalica svježeg kravljeg sira (posnog)
  • Šaka malina
  • Šaka borovnica
  • 1 žlica meda
  • Nasjeckani orasi (prema želji)


Priprema:

  1. Stavite svježi kravlji sir u zdjelicu i lagano ga promiješajte vilicom.
  2. Dodajte šaku borovnica i šaku malina (ili odgovarajuću količinu nekog drugog sezonskog voća).
  3. Prelijte sve punom žlicom meda i dodajte sitno nasjeckane orahe pa nježno izmiješajte.

Uživajte u zdravom i ukusnom doručku!
 

Posjeti Gastro.hr