gastro postao
Ponuda voća na tržnicama sada je bogata i raznovrsna, pa vaš doručak svakog dana može donijeti novi izazov i iskustvo.
Svježe voće možete jesti samo, ali i kombinirati ga sa žitaricama, tostom, obogatiti okuse jogurtom, medom ili orašastim plodovima, a bit će izvrsno i u kombinaciji sa svježim ili mekim sirevima nježnijih okusa.
Bobičasto voće zahvalna je pratnja za mliječno-orašasto sljubljivanje okusa, stoga smo za vas odabrali recept koji spaja svježi kravlji sir, sezonske maline i borovnice oplemenjene s malo meda i oraha. Za još laganiju varijantu, odaberite posni sir.
Svježi sir s bobičastim voćem
Potrebno vam je:
- 1 šalica svježeg kravljeg sira (posnog)
- Šaka malina
- Šaka borovnica
- 1 žlica meda
- Nasjeckani orasi (prema želji)
Priprema:
- Stavite svježi kravlji sir u zdjelicu i lagano ga promiješajte vilicom.
- Dodajte šaku borovnica i šaku malina (ili odgovarajuću količinu nekog drugog sezonskog voća).
- Prelijte sve punom žlicom meda i dodajte sitno nasjeckane orahe pa nježno izmiješajte.
Uživajte u zdravom i ukusnom doručku!