Tacosi s lećom i orasima

Thinkstock
Tacosi su jedna od najpoželjnijih vrsta hrane koje se mogu naći na stolu
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 1101

Potrebno vam je

  • 300 g orah, suhi
  • 1 žlica tamari umak
  • 1 režanj češnjak
  • 0.50 kom sušena rajčica
  • 0.50 žličica kim
  • 1 žličica čili u prahu
  • 1 žličica jabučni ocat
  • 300 g leća, suha
  • 2 žlica voda
  • 450 g kupus glavati, zeleni (zimski)
  • 450 g kupus glavati, crveni
  • 2 kom mladi luk
  • 120 g korijander
  • 2 žlica ulje maslinovo
  • 2 žlica sok od limete
  • 1 režanj češnjak
  • 2 žličica agavin sirup
  • 8 kom tortilja, kukuruzna

Priprema

  1. Orahe usitnite u blenderu ili mikseru toliko da nisu u komadu.
  2. Dodajte tamari, češnjak, rajčice, kim, čili prah i ocat pa izmiksajte još 2-3 puta.
  3. Dodajte skuhanu leću i nastavite miksati dok se sastojci ravnomjerno izmiješaju, a smjesa postane mrvičasta.
  4. Po potrebi dodajte nekoliko žlica vode tijekom miksanja.
  5. U većoj zdjeli pomiješajte obje vrste kupusa, luk i korijander.
  6. U bočici ili zdjelici pomiješajte ulje, sok limete, češnjak i sirup te snažno izmiješajte i prelijte preko smjese sa kupusom.
  7. Na zagrijane tacose raspodjelite nadjev od leće i oraha te nadopunite svaki tacos sa šakom kupusa.
Posjeti Gastro.hr