gastro postao
Tacosi su jedna od najpoželjnijih vrsta hrane koje se mogu naći na stolu
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 1101
Potrebno vam je
- 300 g orah, suhi
- 1 žlica tamari umak
- 1 režanj češnjak
- 0.50 kom sušena rajčica
- 0.50 žličica kim
- 1 žličica čili u prahu
- 1 žličica jabučni ocat
- 300 g leća, suha
- 2 žlica voda
- 450 g kupus glavati, zeleni (zimski)
- 450 g kupus glavati, crveni
- 2 kom mladi luk
- 120 g korijander
- 2 žlica ulje maslinovo
- 2 žlica sok od limete
- 1 režanj češnjak
- 2 žličica agavin sirup
- 8 kom tortilja, kukuruzna
Priprema
- Orahe usitnite u blenderu ili mikseru toliko da nisu u komadu.
- Dodajte tamari, češnjak, rajčice, kim, čili prah i ocat pa izmiksajte još 2-3 puta.
- Dodajte skuhanu leću i nastavite miksati dok se sastojci ravnomjerno izmiješaju, a smjesa postane mrvičasta.
- Po potrebi dodajte nekoliko žlica vode tijekom miksanja.
- U većoj zdjeli pomiješajte obje vrste kupusa, luk i korijander.
- U bočici ili zdjelici pomiješajte ulje, sok limete, češnjak i sirup te snažno izmiješajte i prelijte preko smjese sa kupusom.
- Na zagrijane tacose raspodjelite nadjev od leće i oraha te nadopunite svaki tacos sa šakom kupusa.