Taglliatelle s pancetom i parmezanom

Panceta i parmezan se uvijek dobro slažu s tjesteninom
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 25

Potrebno vam je

  • 12 kriška panceta
  • 1 šaka ružmarin
  • 1 g majčina dušica
  • 2 mala žlica maslac, slani
  • 2 režanj češnjak
  • 2 kom pastrnjak
  • 450 g tagliatelle
  • 3 šaka parmezan
  • krupna morska sol
  • svježe mljeveni papar

Priprema

  1. U većoj tavi pržite pancetu i začinsko bilje sa žličicom maslaca oko 2 minute, a zatim dodajte češnjak i pastrnjak. Zatim kuhajte još par minuta dok slanina ne požuti a pastrnjak omekša.
  2. Tagliatelle skuhajte prema uputama na pakiranju, ocijedite i sačuvajte malo vode u kojoj su se kuhale.
  3. Umiješajte tagliatelle u tavu sa drugim sastojcima, dodajte preostali maslac, parmezan, malo vode od kuhanja tjestenine i nježno promiješajte da se sve sjedini.
Posjeti Gastro.hr