Taj divan spoj slatkog i kiselog: Torta s limunom

Recept za zdravu makrobiotičku tortu s limunom bez šećera
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 6

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 534

Tijesto

  • 1.50 žlica agavin sirup
  • 0.25 šalica pšenično brašno polub. (72% ekstrah. )
  • 0.75 šalica zobene pahuljice
  • 4 žlica bademi,mljeveni
  • 1 prstohvat sol
  • 0.50 žlica vanilija u prahu

Nadjev

  • 700 g tofu
  • 100 ml limunov sok
  • 2 kom limunova korica
  • 160 ml sok od naranče (prirod. svježi)
  • 2 kom narančina kora
  • 0.67 šalica agavin sirup
  • 0.33 šalica ulje suncokretovo
  • 1 žlica vanilija u prahu
  • 1 prstohvat sol
  • 3 žlica aru prah
  • listići badema

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C.
  2. Za biskvit izmiksajte agavin sirup i margarin.
  3. Pomiješajte sa svim drugim sastojcima za tijesto i stavite na nauljeni kalup za tortu (promjera 20 cm).
  4. Izmiksajte sve sastojke za nadjev u glatku smjesu pa rasporedite na tijesto.
  5. Pecite 30 minuta da lagano potamni.
  6. Pet minuta prije kraja pečenja pospite listićima badema.
  7. Ostavite da se ohladi pa poslužite.

Izvor "Prirodno i slatko: cjeloviti deserti bez šećera", Jadranke Boban Pejić

Posjeti Gastro.hr