gastro postao
Recept za zdravu makrobiotičku tortu s limunom bez šećera
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 6
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 534
Tijesto
- 1.50 žlica agavin sirup
- 0.25 šalica pšenično brašno polub. (72% ekstrah. )
- 0.75 šalica zobene pahuljice
- 4 žlica bademi,mljeveni
- 1 prstohvat sol
- 0.50 žlica vanilija u prahu
Nadjev
- 700 g tofu
- 100 ml limunov sok
- 2 kom limunova korica
- 160 ml sok od naranče (prirod. svježi)
- 2 kom narančina kora
- 0.67 šalica agavin sirup
- 0.33 šalica ulje suncokretovo
- 1 žlica vanilija u prahu
- 1 prstohvat sol
- 3 žlica aru prah
- listići badema
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 180°C.
- Za biskvit izmiksajte agavin sirup i margarin.
- Pomiješajte sa svim drugim sastojcima za tijesto i stavite na nauljeni kalup za tortu (promjera 20 cm).
- Izmiksajte sve sastojke za nadjev u glatku smjesu pa rasporedite na tijesto.
- Pecite 30 minuta da lagano potamni.
- Pet minuta prije kraja pečenja pospite listićima badema.
- Ostavite da se ohladi pa poslužite.
Izvor "Prirodno i slatko: cjeloviti deserti bez šećera", Jadranke Boban Pejić