Tajna hrskavih pečenih krumpira

Thinkstock
Isprobajte još jedan interesantan način pripreme krumpira...
Vidi originalni članak

Nemojte samo ubaciti krumpire u pećnicu – najprije ih skuhajte u mješavini jabučnog octa i vode. Uz malo soli i strpljenja, poslužit ćete izuzetno ukusan prilog.

Savršeno funkcioniraju uz gotovo svaki komad mesa, ali i kao grickalica. Možete ih posuti svježim vlascem ili ih poslužiti uz osvježavajući umak od vrhnja.

 

Kakav spoj! Danas kuhamo: Složenac od piletine i krumpira

 

Sastojci:

  • 1 kg sitnijeg krumpira
  • 200 ml jabučnog octa
  • 1 žlica soli
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • voda

Priprema:

  1. Krumpire očistite i prepolovite.
  2. Premjestite ih u posudu s octom i soli i ulijte vodu kako bi prekrili krumpire.
  3. Kuhajte 15-20 minuta i maknite s vatre kada ih budete mogli probosti vilicom.
  4. Ocijedite krumpire i obrišite krpom višak vode.
  5. Premjestite ih na papir za pečenje, prelijte maslinovim uljem i pecite otprilike pola sata u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva.
  6. Izvadite ih iz pećnice kada postanu hrskavi i začinite ih po potrebi.

 

hrskavo i aromatično Popečci od krumpira sa začinskim biljem


Dobar tek!

 

Posjeti Gastro.hr