Tajna kremastog pire krumpira Mary Berry

Thinkstock
Ovaj aromatičan krumpir poslužite za nedjeljni ručak i oduševite ukućane...
Vidi originalni članak

Britanska gastro diva, čije recepte redovito isprobavamo, pire obavezno priprema s češnjakom i svježim vlascem. Češnjak peče u pećnici kako bi bio manje intenzivan i lagano slatkast, a dodaje i maslac – osnovu za bogat, kremast pire krumpir.

 

brzo i jednostavno Za ručak: Meksički omlet Mary Berry

 

Sastojci:

  • 750 g starog krumpira
  • 4 režnja češnjaka
  • 150 ml mlijeka
  • 60 g maslaca
  • 2 žlice sitno sjeckanog svježeg vlasca
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Krumpir operite, ogulite i narežite na velike komade. Kuhajte ga u slanoj vodi 20-30 minuta, dok ne omekša, a zatim ga dobro ocijedite.
  2. U međuvremenu u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva pecite češnjak 10-15 minuta, dok ne omekša. Uklonite ljusku.
  3. Vratite krumpir u lonac  zagrijte na laganoj vatri, kako bi se dobro osušio. Tresite lonac da krumpir ne zagori.
  4. Zgnječite ga i prebacite na jednu stranu lonca. 
  5. Ulijte mlijeko i zagrijavajte dok gotovo me prokuha. Zatim snažno izmiješajte krumpir s mlijekom, češnjakom, maslacom, soli i paprom. 
  6. Pospite vlascem i poslužite toplo!

 

ZA RUČAK... Mary Berry otkriva svoj najdraži recept za losos

 

Dobar tek!

 

Posjeti Gastro.hr