Sjajna tjestenina nagrađivane talijanske chefice

Freeman/Press Association/PIXSELL
Giada De Laurentiis je popularna chefica, autorica i vlasnica restorana u Las Vegasu, a jedna od njenih specijalnosti je tjestenina.
Vidi originalni članak

Svestrana je gastro majstorica svojim obožavateljima otkrila tri vrlo bitna sastojka ukusnih jela s tjesteninom. Napomenula je da je neizostavni element voda u kojoj se tjestenina kuhala, a obavezno treba biti dobro posoljena. Preostala dva sastojka koristimo gotovo svi – maslinovo ulje i naribani parmezan


Zvuči logično i jednostavno pa se pitamo zašto naši eksperimenti s tjesteninom nisu toliko uspješni kao Giadini. Zbog toga u nastavku bacite oko na jedan njen recept koji se temelji upravo na ova tri sastojka – vodi u kojoj se tjestenina kuhala, maslinovom ulju i ribanom parmezanu. 


Špageti s limunom najprodavanije su jelo u njenom restoranu GIADA u Las Vegasu, a u samo pola sata možete ih bez problema pripremiti i vi.

Sastojci:

  • 1.5 dcl maslinovog ulja
  • 70 g naribanog parmezana
  • Korica i sok 2 limuna
  • ¾ žličice soli
  • ½ žličice papra
  • 400 g špageta
  • 50 g svježeg bosiljka

U zdjeli pomiješajte ulje, parmezan, limunov sok, sol i papar. Skuhajte špagete i ostavite šalicu vode u kojoj ste ih kuhali. Prelijte špagete sa prethodno napravljenom mješavinom i dodajte svježi bosiljak i naribanu limunovu koricu, a zatim i tekućinu u kojoj su se kuhali. Po potrebi još malo posolite i popaprite.

 

 

Sada se i vi možete osjećati kao gosti u Giadinom luksuznom restoranu. Dobar tek!

 

Posjeti Gastro.hr