Svestrana je gastro majstorica svojim obožavateljima otkrila tri vrlo bitna sastojka ukusnih jela s tjesteninom. Napomenula je da je neizostavni element voda u kojoj se tjestenina kuhala, a obavezno treba biti dobro posoljena. Preostala dva sastojka koristimo gotovo svi – maslinovo ulje i naribani parmezan.
Zvuči logično i jednostavno pa se pitamo zašto naši eksperimenti s tjesteninom nisu toliko uspješni kao Giadini. Zbog toga u nastavku bacite oko na jedan njen recept koji se temelji upravo na ova tri sastojka – vodi u kojoj se tjestenina kuhala, maslinovom ulju i ribanom parmezanu.
Špageti s limunom najprodavanije su jelo u njenom restoranu GIADA u Las Vegasu, a u samo pola sata možete ih bez problema pripremiti i vi.
Sastojci:
- 1.5 dcl maslinovog ulja
- 70 g naribanog parmezana
- Korica i sok 2 limuna
- ¾ žličice soli
- ½ žličice papra
- 400 g špageta
- 50 g svježeg bosiljka
U zdjeli pomiješajte ulje, parmezan, limunov sok, sol i papar. Skuhajte špagete i ostavite šalicu vode u kojoj ste ih kuhali. Prelijte špagete sa prethodno napravljenom mješavinom i dodajte svježi bosiljak i naribanu limunovu koricu, a zatim i tekućinu u kojoj su se kuhali. Po potrebi još malo posolite i popaprite.
Sada se i vi možete osjećati kao gosti u Giadinom luksuznom restoranu. Dobar tek!