Tajni sastojak najboljeg crumblea od jabuka

Getty Images
Klasičnoj kombinaciji jabuka, zobenih pahuljica i cimeta dodaj i nekoliko žlica vina pa uživaj u brzom, ljepljivom i hrskavom desertu.
Vidi originalni članak

Crumble obožavamo ponajviše zbog jednostavne pripreme, a zatim i zbog nebrojeno mnogo mogućnosti kada je u pitanju spajanje okusa. Kao i kod svakog jela, postoji nekoliko savjeta koji će ti pomoći da u brzom mrvičastom kolaču uživaš na još slasniji način, a jedan od njih je svakako i dodatak nekoliko žlica vode prije dodavanja mrvičaste smjese, kako bi se voće i šećer na najljepši način karamelizirali i stvorili divan umak.

 

Jeste li probali? Cobbler - sočan kao pita, hrskav kao crumble

 

 

Umjesto vode, ovog smo se puta odlučili za vino i u potpunosti se oduševili raskošnim aromama. Vino biraj prema vlastitom ukusu. Mi smo se odlučili za rose.

Crumble pripremi tako da jabuke ili neko drugo voće najprije nasjeckaš na komadiće, dodaš začine poput cimeta i vanilije i nekoliko žlica vina, tek toliko da prekriju dno posude za pečenje. Po potrebi, ubaci i žlicu šećera ili meda.

Za posip pomiješaj brašno, zobene pahuljice, maslac i šećer ili med. Dobro promiješaj kako bi dobila mrvičastu smjesu pa pospite po voću. Za zdraviju slasticu bijelo brašno zamijeni pirovim, maslac kokosovim uljem, a šećer medom, kokosovim šećerom ili sirupom od datulje.

 

Hrskavi detalj Crumble cake: biskvitima dajte novu dimenziju

 

Na kraju, crumble peci oko pola sata na 180 stupnjeva i posluži samog ili uz kuglicu sladoleda. Odlična ideja bit će i žlica tučenog slatkog vrhnja, a pripremaš li zdraviju varijantu, umjesto slatkog vrhnja upotrijebi tučeni gusti dio kokosovog mlijeka.

 

Zdravo i fino Čudesno kokosovo mlijeko voli raskošne tanjure

 

Dobar tek!

 

Posjeti Gastro.hr