Recepti 15. prosinca 2019.

Tajni sastojak najboljeg crumblea od jabuka

foto: Getty Images
gastro postao gastro.24sata.hr
Klasičnoj kombinaciji jabuka, zobenih pahuljica i cimeta dodaj i nekoliko žlica vina pa uživaj u brzom, ljepljivom i hrskavom desertu.

Crumble obožavamo ponajviše zbog jednostavne pripreme, a zatim i zbog nebrojeno mnogo mogućnosti kada je u pitanju spajanje okusa. Kao i kod svakog jela, postoji nekoliko savjeta koji će ti pomoći da u brzom mrvičastom kolaču uživaš na još slasniji način, a jedan od njih je svakako i dodatak nekoliko žlica vode prije dodavanja mrvičaste smjese, kako bi se voće i šećer na najljepši način karamelizirali i stvorili divan umak.

 

Možda vas zanima... Cobbler - sočan kao pita, hrskav kao crumble Kolumne

 

 | Author: Lidija Lončarić foto: Lidija Lončarić

 

Umjesto vode, ovog smo se puta odlučili za vino i u potpunosti se oduševili raskošnim aromama. Vino biraj prema vlastitom ukusu. Mi smo se odlučili za rose.

Crumble pripremi tako da jabuke ili neko drugo voće najprije nasjeckaš na komadiće, dodaš začine poput cimeta i vanilije i nekoliko žlica vina, tek toliko da prekriju dno posude za pečenje. Po potrebi, ubaci i žlicu šećera ili meda.

Za posip pomiješaj brašno, zobene pahuljice, maslac i šećer ili med. Dobro promiješaj kako bi dobila mrvičastu smjesu pa pospite po voću. Za zdraviju slasticu bijelo brašno zamijeni pirovim, maslac kokosovim uljem, a šećer medom, kokosovim šećerom ili sirupom od datulje.

 

Možda vas zanima... Crumble cake: biskvitima dajte novu dimenziju Recepti

 

Na kraju, crumble peci oko pola sata na 180 stupnjeva i posluži samog ili uz kuglicu sladoleda. Odlična ideja bit će i žlica tučenog slatkog vrhnja, a pripremaš li zdraviju varijantu, umjesto slatkog vrhnja upotrijebi tučeni gusti dio kokosovog mlijeka.

 

Možda vas zanima... Čudesno kokosovo mlijeko voli raskošne tanjure Špajza

 

Dobar tek!

 

 | Author: Getty Images foto: Getty Images

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.