Tako dobar: Vijetnamski sendvič s piletinom

Thinkstock
Zavirite u jednu od najpopularnijih svjetskih kuhinja uz hrskav, sočan i bogat sendvič koji se priprema od već poznatih namirnica
Vidi originalni članak

Majoneza, krastavci, luk i piletina možda zvuče kao klasični sastojci za sendvič, no kada im dodate mrkvu, soja sos i korijander, taj će se sendvič pretvoriti u nešto sasvim novo. Vijetnamski sendvič priprema se jednostavno, a iskoristite li cijeli baguette on će postati sjajan ručak za čitavu obitelj. Umjesto svježeg luka, Vijetnamci koriste ukiseljeni no ako vam takav nije pri ruci, poslužit će upravo onaj kojeg imate. Uživanje zagarantirano!
 

Potrebno vam je:

  • 400 g pilećih prsa
  • 2 žlice soja sosa
  • 2 žlice majoneze
  • glavica luka
  • 2 mrkve
  • 1 baguette 
  • 2 kisela krastavca
  • Čili umak
  • Korijander

Priprema:

  1. Piletinu narežite na tanke šnicle.
  2. Ubacite ga u zdjelu, dodajte soja umak, žlicu majoneze i polovicu luka nasjeckanog na ploške.
  3. Mrkvu očistite i nasjeckajte na tanke ploške, najbolje gulilicom za krumpir.
  4. Zagrijte ulje na tavi, ispecite piletinu i polovicu luka koji je stajao u marinadi.
  5. Pecite oko dvije minute sa svake strane kako se meso ne bi presušilo.
  6. Baguette prerežite i premažite maslinovim ili nekim drugim uljem pa stavite u pećnicu da postane hrskav.
  7. Ostatak majoneze rasporedite po baguettu, na donji dio kruha. Dodajte i čili umak ako ga koristite.
  8. Po majonezi rasporedite mrkvu, polovicu svježeg luka i tanke ploške kiselog krastavca.
  9. Dodajte piletinu i pirjani luk.
  10. Na vrh dodajte svježi korijander i preklopite.
  11. Poslužite još toplo.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr