Talijanski desert s ricottom

Osvježavajući ljetni desert sa sirom
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 210

Potrebno vam je

  • 4 kom jaje kokošje
  • 0.50 šalica šećer, kristal
  • 450 g ricotta
  • 0.25 šalica liker od badema
  • 1 šalica bademi, prženi
  • 1 šalica tamna čokolada
  • listići badema

Priprema

  1. Obložite kalup papirom za pečenje. Odvojite žumanjke i bjelanjke pa ih istucite u zasebnim posudama.
  2. Dodajte šećer u žumanjke i tucite dok smjesa na postane blijedožuta. Kratko ih skuhajte na pari. Umiješajte ricottu i miksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
  3. Dodajte liker, bademe i čokoladu. Ostavite sa strane. Istucite bjelanjke i polako ih dodajte smjesi. Ostavite u zamrzivaču u kalupu od četiri do šest sati. Ukrasite bademima.Desert prelijte i umakom od čokolade. Ugrijte oko pola šalice slatkog vrhnja u loncu na umjerenoj vatri, a kad zavrije, prelijte ga preko pola šalice natrgane čokolade. Ostavite da odstoji minutu pa miješajte dok se čokolada ne otopi.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr