gastro postao
Osvježavajući ljetni desert sa sirom
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 210
Potrebno vam je
- 4 kom jaje kokošje
- 0.50 šalica šećer, kristal
- 450 g ricotta
- 0.25 šalica liker od badema
- 1 šalica bademi, prženi
- 1 šalica tamna čokolada
- listići badema
Priprema
- Obložite kalup papirom za pečenje. Odvojite žumanjke i bjelanjke pa ih istucite u zasebnim posudama.
- Dodajte šećer u žumanjke i tucite dok smjesa na postane blijedožuta. Kratko ih skuhajte na pari. Umiješajte ricottu i miksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
- Dodajte liker, bademe i čokoladu. Ostavite sa strane. Istucite bjelanjke i polako ih dodajte smjesi. Ostavite u zamrzivaču u kalupu od četiri do šest sati. Ukrasite bademima.
Desert prelijte i umakom od čokolade. Ugrijte oko pola šalice slatkog vrhnja u loncu na umjerenoj vatri, a kad zavrije, prelijte ga preko pola šalice natrgane čokolade. Ostavite da odstoji minutu pa miješajte dok se čokolada ne otopi.
Izvor Skuhatćute