Recepti 03. listopada 2014.

Talijanski desert s ricottom

gastro postao gastro.24sata.hr
Osvježavajući ljetni desert sa sirom

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 210

Potrebno vam je

  • 4 kom jaje kokošje
  • 0.50 šalica šećer, kristal
  • 450 g ricotta
  • 0.25 šalica liker od badema
  • 1 šalica bademi, prženi
  • 1 šalica tamna čokolada
  • listići badema

Priprema

  1. Obložite kalup papirom za pečenje. Odvojite žumanjke i bjelanjke pa ih istucite u zasebnim posudama.
  2. Dodajte šećer u žumanjke i tucite dok smjesa na postane blijedožuta. Kratko ih skuhajte na pari. Umiješajte ricottu i miksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.
  3. Dodajte liker, bademe i čokoladu. Ostavite sa strane. Istucite bjelanjke i polako ih dodajte smjesi. Ostavite u zamrzivaču u kalupu od četiri do šest sati. Ukrasite bademima.Desert prelijte i umakom od čokolade. Ugrijte oko pola šalice slatkog vrhnja u loncu na umjerenoj vatri, a kad zavrije, prelijte ga preko pola šalice natrgane čokolade. Ostavite da odstoji minutu pa miješajte dok se čokolada ne otopi.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.