Talijanski kolač

Kolač inspiriran talijanskom kuhinjom radi se s nadjevom od čokolade, ruma i pekmeza od šljiva
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 15

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 104

Biskvit

  • 4 kom jaje kokošje
  • 90 g pšenično brašno, bijelo

Nadjev

  • 100 g šećer, kristal
  • 3 kom žumanjak kokošji (sirovi )
  • 75 g oštro brašno
  • 7.50 dl mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
  • 150 g čokolada za kuhanje
  • 8 žlica tamni rum
  • 200 g pekmez od šljiva

Priprema

  1. Umutite smjesu za biskivt i podijelite je u dva dijela. Svaki posebno ispecite. Pečeni biskvit malo zalijte rumom.
  2. Skuhajte nadjev i podijelite u dva dijela. U jedan dio stavite čokoladu, a drugi ostaje žuti. slažite ovim redoslijedom: biskvit - žuti nadjev - pekmez od šljiva - crni nadjev - biskvit. ukrasite prema želji.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr