gastro postao
Kolač inspiriran talijanskom kuhinjom radi se s nadjevom od čokolade, ruma i pekmeza od šljiva
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 15
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 104
Biskvit
- 4 kom jaje kokošje
- 90 g pšenično brašno, bijelo
Nadjev
- 100 g šećer, kristal
- 3 kom žumanjak kokošji (sirovi )
- 75 g oštro brašno
- 7.50 dl mlijeko kravlje ( 3.3% masti )
- 150 g čokolada za kuhanje
- 8 žlica tamni rum
- 200 g pekmez od šljiva
Priprema
- Umutite smjesu za biskivt i podijelite je u dva dijela. Svaki posebno ispecite. Pečeni biskvit malo zalijte rumom.
- Skuhajte nadjev i podijelite u dva dijela. U jedan dio stavite čokoladu, a drugi ostaje žuti. slažite ovim redoslijedom: biskvit - žuti nadjev - pekmez od šljiva - crni nadjev - biskvit. ukrasite prema želji.
Izvor Skuhatćute