Taquitos - omiljeni zalogajčići s ostacima piletine

Stockfood
Iskoristite ostatke pečene piletine za pripremu taquitosa, najboljeg meksičkog finger fooda.
Vidi originalni članak

Ako su vam dosadile salate ili sendviči s ostacima piletine, napravite slasne taquitos i iznenadite ukućane ukusnom grickalicom.

Od ovih ćete sastojaka dobiti čak 40 malih taquitosa, a oduzet će vam otprilike pola sata. Poslužite ih tople, uz salsu ili guacamole. 

 

 

Lješnjak i češnjak Vege taquitos - meksički specijalitet na drugačiji način

 

 

Sastojci:

  • 20 tortilja
  • 1 ½  šalice crvenog graha
  • 1 ½ šalica natrgane pečene piletine
  • 2 ½ šalice naribanog sira
  • Suncokretovo ulje

Priprema:

  1. Prepolovite tortilje, svaku napunite piletinom, grahom i sirom i zamotajte ih. Osigurajte ih čačkalicom kako se ne bi rastvarale.
  2. U velikoj posudi zagrijte ulje za prženje. Kad dostigne temperaturu od 190 stupnjeva, ubacite taquitos i pecite ih otprilike dvije minute. Nemojte ih peći previše odjednom jer ih nećete stići na vrijeme izvaditi i dio bi vam mogao izgorjeti. 
  3. Prebacite taquitos na papirnati ubrus i maknite čačkalice kad se ohlade.

 

 

domaće grickalice Kod kuće napravi tortilja čips za samo 15 minuta!

 

 

Uživajte!

 

 

Posjeti Gastro.hr