gastro postao
Nemoj bacati ostatke tortilje, već od njih napravi punu zdjelicu ukusnog tortilja čipsa...
Svaki put kada se ulijenimo i kupimo paket tortilja, ostane nam barem polovica. Budući da ne bi trebale predugo stajati, a mrzimo bacati hranu, obično od njih pripremimo brzinski tortilja čips.
Od četiri tortilje možeš dobiti 30-ak većih trokutića, što je taman dovoljno za dva prava (i gladna) ljubitelja meksičke kuhinje.
Sastojci:
- 4 tortilje
- 4 žličice ulja
- Sol
- Mljevena crvena paprika
- Mljeveni čili
Priprema:
- Kistom premaži tortilje suncokretovim uljem sa svake strane. Premaz treba biti vrlo tanak, a nemoj izostaviti ni rubove.
- Prereži ih prvo na pola, a zatim na četvrtine. Svaku četvrtinu ponovno prereži na pola kako bi dobila tipičan trokutasti oblik.
- Posloži ih na papir za pečenje i posoli ih s obje strane. Trećina neka ostane slana, trećinu pospi mljevenom crvenom paprikom, a preostale čilijem.
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva i peci nachose sedam minuta sa svake strane.
- Ostavi ih nekoliko minuta na limu za pečenje kako bi se malo ohladili i postali hrskaviji.
Predlažemo da pripremiš umak od vrhnja i češnjaka, odabereš dobar film i opustiš se uz hrskave nachose.