gastro postao
Nemoj bacati ostatke tortilje, već od njih napravi punu zdjelicu ukusnog tortilja čipsa... Također, možda ni ne trebaš ostatke, možeš cijelo pakiranje tortilja pretvoriti u omiljenu grickalicu i zavaliti se pred TV
Svaki put kada kupimo paket tortilja, ostane nam barem polovica pa se sasuše i postanu neupotrebljive za punjenje. Budući da ne bi trebale predugo stajati, a mrzimo bacati hranu, obično od njih pripremimo brzinski tortilja čips. Nije informacija od presudne važnosti, no dužni smo ti javiti - upravo danas tortilja čips slavi svoj dan!
Za ljubitelje meksičke kuhinje
No kad nam se jede domaći tortilja čips nije nam žao ni potegnuti do trgovine po novi paket tortilja, ako već nemamo otvoreni.
Od 4 tortilje možeš dobiti 30-ak većih trokutića, što je taman dovoljno za dva prava (i gladna) ljubitelja meksičke kuhinje.
Domaći tortilja čips
Sastojci:
- 4 tortilje
- 4 žličice ulja
- sol
- mljevena crvena paprika
- mljeveni čili
Postupak:
- Kistom premaži tortilje suncokretovim uljem sa svake strane. Premaz treba biti vrlo tanak, a nemoj izostaviti ni rubove.
- Prereži ih prvo na pola, a zatim na četvrtine. Svaku četvrtinu ponovno prereži na pola kako bi dobila tipičan trokutasti oblik.
- Posloži ih na papir za pečenje i posoli ih s obje strane. Trećina neka ostane slana, trećinu pospi mljevenom crvenom paprikom, a preostale čilijem.
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva i peci nachose sedam minuta sa svake strane.
- Ostavi ih nekoliko minuta na limu za pečenje kako bi se malo ohladili i postali hrskaviji.
Predlažemo da pripremiš umak od vrhnja i češnjaka (ili neki drugi po izboru, pogledaj naše recepte), odabereš dobar film i opustiš se uz hrskave nachose.