Ovaj recept je baš onako ženski… Bez mesa i bespotrebnih kalorija. S druge strane, idealan je za svakog muškarca koji bježi od kuhinje i tvrdoglavo misli da ne zna kuhati… jer je jednostavan i brzo je gotov.
Obavezno isprobaj!
Druge brze, praktične i hranjive obroke potraži na blogu Mama, ja sam gladan i pratećim Facebook i Instagram profilima!
Sastojci:
- 500 g špinata
- 1 brokula
- 300 g vrhnja
- 2 češnja češnjaka
- 100 g topljivog sira (gouda)
- 100 g kukuruza
- 6 većih tortilja
- Sol
- 200 g mozzarelle
Priprema:
- Špinat očisti i operi. Brokuli odvoji cvjetove i operi ih.
- Kuhaj špinat u ključaloj vodi 5 min. Procijedi ga i istisni višak vode . Nasjeckaj špinat na sitnije komade.
- Kuhaj brokulu oko 5 minuta da peteljka omekša pa ju nareži na sitnije komade.
- U vrhnje dodaj malo soli i protisnuti češnjak pa promiješaj.
- U zdjeli promiješaj špinat i brokulu, posoli, ubaci kukuruz, ribanu goudu i tri žlice vrhnja. Sve promiješaj, probaj je li dobro začinjeno. Dodaj soli da ne bude bljutavo.
- Na svaku tortilju stavi 2-3 žlice punjenja i dobro zamotaj tako da dobiješ zatvoreni paket.
- Složi tortilje ih u posudu za pečenje tako da budu stisnute jedna uz drugu. Premaži ostatkom vrhnja, ostatkom smjese i za kraj, dodaj natrganu mozzarellu.
- Peci na 200 °C oko 10-15 min.
Dobar tek!