Kolumne Gastrolovci 23. ožujka 2020.

Zapečene tortilje punjene sirom, špinatom i kukuruzom

foto: Nasja Duplančić
gastro postao gastro.24sata.hr
Ovo je brz, praktičan, relativno jeftin i lagan ručak za cijelu obitelj!

Ovaj recept je baš onako ženski… Bez mesa i bespotrebnih kalorija. S druge strane, idealan je za svakog muškarca koji bježi od kuhinje i tvrdoglavo misli da ne zna kuhati… jer je jednostavan i brzo je gotov.

Obavezno isprobaj!

 

Možda vas zanima... Brzinska tjestenina s kremom od špinata Kolumne

 

Druge brze, praktične i hranjive obroke potraži na blogu Mama, ja sam gladan i pratećim Facebook i Instagram profilima!

 | Author: Nasja Duplančić foto: Nasja Duplančić
Sastojci:

  • 500 g špinata
  • 1 brokula
  • 300 g vrhnja 
  • 2 češnja češnjaka
  • 100 g topljivog sira (gouda)
  • 100 g kukuruza
  • 6 većih tortilja
  • Sol
  • 200 g mozzarelle

 

Možda vas zanima... Fajitas s izvanrednim domaćim tortiljama i piletinom Kolumne

 

Priprema:

  1. Špinat očisti i operi. Brokuli odvoji cvjetove i operi ih.
  2. Kuhaj špinat u ključaloj vodi 5 min. Procijedi ga i istisni višak vode . Nasjeckaj špinat na sitnije komade.
  3. Kuhaj brokulu oko 5 minuta da peteljka omekša pa ju nareži na sitnije komade.
  4. U vrhnje dodaj malo soli i protisnuti češnjak pa promiješaj.
  5. U zdjeli promiješaj špinat i brokulu, posoli, ubaci kukuruz, ribanu goudu i tri žlice vrhnja. Sve promiješaj, probaj je li dobro začinjeno. Dodaj soli da ne bude bljutavo.
  6. Na svaku tortilju stavi 2-3 žlice punjenja i dobro zamotaj tako da dobiješ zatvoreni paket.
  7. Složi tortilje ih u posudu za pečenje tako da budu stisnute jedna uz drugu. Premaži ostatkom vrhnja, ostatkom smjese i za kraj, dodaj natrganu mozzarellu.
  8. Peci na 200 °C oko 10-15 min.

Dobar tek!

 | Author: Nasja Duplančić foto: Nasja Duplančić

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.