31. svibnja 2016.

Domaći pikantni umak za tortilla čips

Tortilla cips
Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Uz ovaj umak, tortilla čips više nikad nećete gledati na isti način.

Dobar umak može vaš tortilla čips pretvoriti u najfiniju grickalicu. Ukoliko se osjećate posebno nadahnuti prije nego što se zavalite u kauč kako bi pogledali neki dobar film i javi vam se želja za pripremom najboljih grickalica na svijetu, imamo za vas pravu stvar. Treba vam samo ukusan i hrskav tortilla čips, nešto rajčica, luk i brdo začina.

Sastojci:

  • 2 veće rajčice
  • Pola ljute papričice
  • Pola glavice luka
  • Limunov sok
  • 1 režanj češnjaka
  • Kim, svježi korijander i peršin
  • Sol, papar

Priprema:

  1. Ogulite rajčice i odstranite koštice.
  2. Nasjeckajte ih i ostavite neko vrijeme u cjedilu.
  3. Zagrijte malo ulja i pirjajte rajčice dok malo ne omekšaju.
  4. Dodajte ostatak sastojaka i uz miješanje, kuhajte još 10 minuta.
  5. Ohladite i poslužite s hrskavim tortiljama.

Dobar tek!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.