gastro postao
Slasno predjelo po uzoru na meksičku kuhinju
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 5
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 4
Čips
- 4 kom krumpir, zreli
- 2 kom cikla
- sol
Kikirikijev umak
- 1 kom ljutika
- 1 žlica ulje suncokretovo
- 1 režanj češnjak
- 0.50 mala žlica kim
- 2 žlica namaz od kikirikija
- 0.50 mala žlica korijander
Ostalo
- 1 žlica soja umak
- 1 žlica limunov sok
- 1 žlica med, vrcani
Priprema
- Zagrijte pećnicu na 220°C. Papirom obložite tri lima za pečenje. Četkom dobro operite krumpire i ciklu, posušite papirom pa naribajte na ploške debele tri mm. Krumpir i ciklu odvojeno stavite u dva plitka lima te svaku hrpu poškropite žlicom ulja. Potom ih izmiješajte da budu presvučene tankim slojem ulja te posolite.
- Pecite u vrućoj pećnici oko 35 minuta i stalno okrećite. Ostavite da se dobro ohlade na rešetki.
- Za umak očistite i nasjeckajte ljutiku. Zagrijte ulje u posudi za kuhanje. Dodajte ljutiku, propirjajte je dvije minute pa umiješajte zgnječeni češnjak. Začinite i propržite. Umiješajte kikirikijevu kremu, sojin umak, med i malo vode, zagrijte na vatri. Umiješajte limunov sok pa poslužite.
Izvor Skuhatćute