Recepti 03. listopada 2014.

Čips od krumpira i cikle

Čips od krumpira i cikle
gastro postao gastro.24sata.hr
Slasno predjelo po uzoru na meksičku kuhinju

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 5

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 4

Čips

  • 4 kom krumpir, zreli
  • 2 kom cikla
  • sol

Kikirikijev umak

  • 1 kom ljutika
  • 1 žlica ulje suncokretovo
  • 1 režanj češnjak
  • 0.50 mala žlica kim
  • 2 žlica namaz od kikirikija
  • 0.50 mala žlica korijander

Ostalo

  • 1 žlica soja umak
  • 1 žlica limunov sok
  • 1 žlica med, vrcani

Priprema

  1. Zagrijte pećnicu na 220°C. Papirom obložite tri lima za pečenje. Četkom dobro operite krumpire i ciklu, posušite papirom pa naribajte na ploške debele tri mm. Krumpir i ciklu odvojeno stavite u dva plitka lima te svaku hrpu poškropite žlicom ulja. Potom ih izmiješajte da budu presvučene tankim slojem ulja te posolite.
  2. Pecite u vrućoj pećnici oko 35 minuta i stalno okrećite. Ostavite da se dobro ohlade na rešetki.
  3. Za umak očistite i nasjeckajte ljutiku. Zagrijte ulje u posudi za kuhanje. Dodajte ljutiku, propirjajte je dvije minute pa umiješajte zgnječeni češnjak. Začinite i propržite. Umiješajte kikirikijevu kremu, sojin umak, med i malo vode, zagrijte na vatri. Umiješajte limunov sok pa poslužite.

Izvor Skuhatćute

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.