gastro postao
Iskoristite ostatke pečene piletine za pripremu taquitosa, najboljeg meksičkog finger fooda.
Ako su vam dosadile salate ili sendviči s ostacima piletine, napravite slasne taquitos i iznenadite ukućane ukusnom grickalicom.
Od ovih ćete sastojaka dobiti čak 40 malih taquitosa, a oduzet će vam otprilike pola sata. Poslužite ih tople, uz salsu ili guacamole.
Sastojci:
- 20 tortilja
- 1 ½ šalice crvenog graha
- 1 ½ šalica natrgane pečene piletine
- 2 ½ šalice naribanog sira
- Suncokretovo ulje
Priprema:
- Prepolovite tortilje, svaku napunite piletinom, grahom i sirom i zamotajte ih. Osigurajte ih čačkalicom kako se ne bi rastvarale.
- U velikoj posudi zagrijte ulje za prženje. Kad dostigne temperaturu od 190 stupnjeva, ubacite taquitos i pecite ih otprilike dvije minute. Nemojte ih peći previše odjednom jer ih nećete stići na vrijeme izvaditi i dio bi vam mogao izgorjeti.
- Prebacite taquitos na papirnati ubrus i maknite čačkalice kad se ohlade.
Uživajte!