Ne volite brokulu? Tart od brokule, sira i slanine će to promijeniti

Thinkstock
Ako vam dosad brokula nije bila omiljena namirnica, pripremite je po ovom receptu, koji će vas zasigurno natjerati da promijenite mišljenje
Vidi originalni članak

Uživajte u odličnom okusu slane pite od brokule, sira i slanine.  Kako bi tart bio laganiji, umjesto punomasnog vrhnja možete upotrijebiti jogurt, a brokulu u receptu možete zamijeniti cvjetačom.

 

brzo i jednostavno Mini tartovi s rajčicom za brzi ručak


Potrebno vam je:

  • 270 g brašna
  • 125 g maslaca
  • voda
  • 4 kriške slanine
  • 65 g tvrdog sira
  • 300 g brokule
  • 4 jaja
  • 125 ml kiselog vrhnja

 

foodgasm Ručamo ukusan mini tart od povrća

 

Priprema:

  1. Pomiješajte i usitnite brašno i maslac. Postupno dodajte vodu. Umijesite tijesto pa ga razvaljajte i prenesite u namašćen kalup. Ostavite u hladnjaku 30 minuta.
  2. Na tavi ispržite slaninu pa je prebacite na kuhinjski papir. Pećnicu zagrijte na 200°c.
  3. Koru obložite paprom za pečenje, Prekrijte rižom ili drugim teretom pa pecite 15 minuta. Maknite rižu i pecite dodatnih pet minuta na 160°c pa izvadite.
  4. Polovicu slanine i sira pospite po pečenoj kori, dodajte polovicu brokula te sve prelijte razmućenim jajima i vrhnjem. Pospite preostalim sirom, slaninom i naslažite ostatak brokule.
  5. Pecite 35 minuta.

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr