gastro postao
Ako vam dosad brokula nije bila omiljena namirnica, pripremite je po ovom receptu, koji će vas zasigurno natjerati da promijenite mišljenje
Uživajte u odličnom okusu slane pite od brokule, sira i slanine. Kako bi tart bio laganiji, umjesto punomasnog vrhnja možete upotrijebiti jogurt, a brokulu u receptu možete zamijeniti cvjetačom.
Potrebno vam je:
- 270 g brašna
- 125 g maslaca
- voda
- 4 kriške slanine
- 65 g tvrdog sira
- 300 g brokule
- 4 jaja
- 125 ml kiselog vrhnja
Priprema:
- Pomiješajte i usitnite brašno i maslac. Postupno dodajte vodu. Umijesite tijesto pa ga razvaljajte i prenesite u namašćen kalup. Ostavite u hladnjaku 30 minuta.
- Na tavi ispržite slaninu pa je prebacite na kuhinjski papir. Pećnicu zagrijte na 200°c.
- Koru obložite paprom za pečenje, Prekrijte rižom ili drugim teretom pa pecite 15 minuta. Maknite rižu i pecite dodatnih pet minuta na 160°c pa izvadite.
- Polovicu slanine i sira pospite po pečenoj kori, dodajte polovicu brokula te sve prelijte razmućenim jajima i vrhnjem. Pospite preostalim sirom, slaninom i naslažite ostatak brokule.
- Pecite 35 minuta.
Dobar tek!