Tart s lukom i sirom

Thinkstock
Ovo jelo s lukom držat će vas zdravima kroz cijelu godinu!
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 401

Potrebno vam je

  • 200 g tijesto za savijače
  • 150 g slanina suha, masna
  • 2 kom luk ,bijeli
  • 20 g maslac, neslani
  • 200 g sir tilzit
  • 3 kom jaje kokošje
  • 1.20 dl vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • sol
  • muškatni oraščić

Priprema

  1. Slaninu narežite na rezance, a oguljeni luk na kolutiće. Na zagrijanome maslacu kratko popržite slaninu i kolutiće luka te ostavite da se ohlade.
  2. Zamrznuto lisnato tijesto odmrznite prema uputi na omotu, razvaljajte i njime obložite okruglu zdjelu za pečenje.
  3. Umutite jaja s vrhnjem te začinite solju i naribanim muškatnim oraščićem. Dodajte ribani sir. Po tijestu rapodijelite mješavinu slanine i luka te naribanog sira i vrhnja.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr