gastro postao
Ovo jelo s lukom držat će vas zdravima kroz cijelu godinu!
Vrijeme pripreme: do 45 min
Broj porcija: 8
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 401
Potrebno vam je
- 200 g tijesto za savijače
- 150 g slanina suha, masna
- 2 kom luk ,bijeli
- 20 g maslac, neslani
- 200 g sir tilzit
- 3 kom jaje kokošje
- 1.20 dl vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
- sol
- muškatni oraščić
Priprema
- Slaninu narežite na rezance, a oguljeni luk na kolutiće. Na zagrijanome maslacu kratko popržite slaninu i kolutiće luka te ostavite da se ohlade.
- Zamrznuto lisnato tijesto odmrznite prema uputi na omotu, razvaljajte i njime obložite okruglu zdjelu za pečenje.
- Umutite jaja s vrhnjem te začinite solju i naribanim muškatnim oraščićem. Dodajte ribani sir. Po tijestu rapodijelite mješavinu slanine i luka te naribanog sira i vrhnja.
Izvor Skuhatćute