Tart s pestom

Ovaj neobičan tart probudit će sva vaša osjetila!
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 8

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 1942

Potrebno vam je

  • 1 kom tijesto za savijače
  • 1.50 l ulje maslinovo
  • 2 kom češnjak
  • 30 g pinjoli
  • 1 kom bosiljak, vezica
  • 30 g parmezan
  • 200 g sir kravlji svježi (cottage)
  • 1 dl vrhnje kiselo (10% masti )
  • 2 kom jaje kokošje

Priprema

  1. Dok odmrzavate tijesto za tart, pripremite pesto.
  2. U električnoj miješalici ili mužaru usitnite češnjak, maslinovo ulje, pinjole, bosiljak i naribani parmezan. Posolite i popaprite.
  3. U drugoj zdjeli umutite jaja pa im dodajte vrhnje i svježi kozji sir. Izmiješajte sa smjesom od pinjola i maslinova ulja.
  4. Razvaljajte tijesto i njime obložite okrugli lim za pečenje koji ste prethodno isprali pod mlazom hladne vode.
  5. Ravnomjerno posložite nadjev po tijestu i stavite tart u pećnicu na 220°C te pecite 20-ak minuta.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr