Tarte ingrid s jabukama, karamelom i sladoledom

Kada jednom probate ovaj neobičan desert, neće vam ga biti dosta
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 10

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 160

Potrebno vam je

  • 300 g šećer, kristal
  • 3 dl vrhnje za kuhanje
  • 2 kom jabuka (cijela)
  • 200 g sladoled od vanilije

Priprema

  1. Jabuke (zlatni delišes) narežite na ploške i složite na razvaljano i narezano lisnato. Pecite 15-20 minuta na 200°c.
  2. Šećer stavite u velik i širok lonac te dodajte vode tek toliko da ga prekrije. Kuhajte bez miješanja te nakon desetak minuta žustro i oprezno (prskat će) umiješajte ohlađeno vrhnje za kuhanje.
  3. Prelijte lisnato karamelom, pospite šećerom u prahu te dodajte kuglicu, dvije sladoleda od vanilije.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr