gastro postao
Kada jednom probate ovaj neobičan desert, neće vam ga biti dosta
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 10
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 160
Potrebno vam je
- 300 g šećer, kristal
- 3 dl vrhnje za kuhanje
- 2 kom jabuka (cijela)
- 200 g sladoled od vanilije
Priprema
- Jabuke (zlatni delišes) narežite na ploške i složite na razvaljano i narezano lisnato. Pecite 15-20 minuta na 200°c.
- Šećer stavite u velik i širok lonac te dodajte vode tek toliko da ga prekrije. Kuhajte bez miješanja te nakon desetak minuta žustro i oprezno (prskat će) umiješajte ohlađeno vrhnje za kuhanje.
- Prelijte lisnato karamelom, pospite šećerom u prahu te dodajte kuglicu, dvije sladoleda od vanilije.
Izvor Skuhatćute