Tartufi s NESCAFÉ Espressom i medom

Okus mekih čokoladnih kolačića upotpunite kavom i medom
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 60 min

Broj porcija: 12

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 161

Potrebno vam je

  • 150 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
  • 1 žlica nescafé espresso
  • 200 g nestlé dessert noir čokolada
  • 125 g nestlé dessert corsé
  • 40 ml med, vrcani
  • 30 g maslac, neslani
  • 60 g kakao u prahu, nezašećereni

Priprema

  1. Nasjeckajte sitno 200 g čokolade. Zagrijte lagano med, tek toliko da postane tekuć.
  2. Zagrijte slatko vrhnje do vrenja, maknite s vatre i dodajte mu žličicu kave. Ostavite da pusti aromu do 2 minute, procijedite i vratite ga na vatru. Kad ponovo dođe do vrenja, prelijte ga u tri navrata preko nasjeckane čokolade, miješajući u jednom smjeru dok se čokolada sasvim ne rastopi i smjesa nije homogena i glatka te na kraju umiješajte med na isti način.
  3. Kad se smjesa malo ohladi, dodajte maslac narezan na male kockice i miješajte dok se maslac ne rastopi. Prebacite sve u plitku posudu ili tanjur i ostavite da se potpuno stisne u hladnjaku, nekoliko sati.
  4. Čajnom žličicom zagrabite smjesu i zarolajte ju između dlanova, oblikujući kuglice.
  5. Ostavite kuglice da se stisnu u hladnjaku dok ne rastopite ostatak čokolade na pari.
  6. Pripremite posudu s kakaom u prahu.
  7. Kad je čokolada rastopljena, pomoću drvenog štapića, uronite svaku kuglicu u nju, a zatim odmah prebacite u posudu s kakaom.
  8. Lagano ju protresite kako bi se kuglice obložile s kakaom sa svih strana te pustite da se vanjski sloj čokolade stvrdne, prije nego što pomoću sita otresete višak kakaa i servirate.
  9. Kuglice možete držati u hladnjaku do 5 dana
Posjeti Gastro.hr