gastro postao
Okus mekih čokoladnih kolačića upotpunite kavom i medom
Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 161
Potrebno vam je
- 150 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
- 1 žlica nescafé espresso
- 200 g nestlé dessert noir čokolada
- 125 g nestlé dessert corsé
- 40 ml med, vrcani
- 30 g maslac, neslani
- 60 g kakao u prahu, nezašećereni
Priprema
- Nasjeckajte sitno 200 g čokolade. Zagrijte lagano med, tek toliko da postane tekuć.
- Zagrijte slatko vrhnje do vrenja, maknite s vatre i dodajte mu žličicu kave. Ostavite da pusti aromu do 2 minute, procijedite i vratite ga na vatru. Kad ponovo dođe do vrenja, prelijte ga u tri navrata preko nasjeckane čokolade, miješajući u jednom smjeru dok se čokolada sasvim ne rastopi i smjesa nije homogena i glatka te na kraju umiješajte med na isti način.
- Kad se smjesa malo ohladi, dodajte maslac narezan na male kockice i miješajte dok se maslac ne rastopi. Prebacite sve u plitku posudu ili tanjur i ostavite da se potpuno stisne u hladnjaku, nekoliko sati.
- Čajnom žličicom zagrabite smjesu i zarolajte ju između dlanova, oblikujući kuglice.
- Ostavite kuglice da se stisnu u hladnjaku dok ne rastopite ostatak čokolade na pari.
- Pripremite posudu s kakaom u prahu.
- Kad je čokolada rastopljena, pomoću drvenog štapića, uronite svaku kuglicu u nju, a zatim odmah prebacite u posudu s kakaom.
- Lagano ju protresite kako bi se kuglice obložile s kakaom sa svih strana te pustite da se vanjski sloj čokolade stvrdne, prije nego što pomoću sita otresete višak kakaa i servirate.
- Kuglice možete držati u hladnjaku do 5 dana