gastro postao
                                            
                                        
                                    Okus mekih čokoladnih kolačića upotpunite kavom i medom
                                
                                
                                    
                                
                                Vrijeme pripreme: do 60 min
Broj porcija: 12
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 161
Potrebno vam je
- 150 ml vrhnje tučeno (30% masti ), slatko
 - 1 žlica nescafé espresso
 - 200 g nestlé dessert noir čokolada
 - 125 g nestlé dessert corsé
 - 40 ml med, vrcani
 - 30 g maslac, neslani
 - 60 g kakao u prahu, nezašećereni
 
Priprema
- Nasjeckajte sitno 200 g čokolade. Zagrijte lagano med, tek toliko da postane tekuć.
 - Zagrijte slatko vrhnje do vrenja, maknite s vatre i dodajte mu žličicu kave. Ostavite da pusti aromu do 2 minute, procijedite i vratite ga na vatru. Kad ponovo dođe do vrenja, prelijte ga u tri navrata preko nasjeckane čokolade, miješajući u jednom smjeru dok se čokolada sasvim ne rastopi i smjesa nije homogena i glatka te na kraju umiješajte med na isti način.
 - Kad se smjesa malo ohladi, dodajte maslac narezan na male kockice i miješajte dok se maslac ne rastopi. Prebacite sve u plitku posudu ili tanjur i ostavite da se potpuno stisne u hladnjaku, nekoliko sati.
 - Čajnom žličicom zagrabite smjesu i zarolajte ju između dlanova, oblikujući kuglice.
 - Ostavite kuglice da se stisnu u hladnjaku dok ne rastopite ostatak čokolade na pari.
 - Pripremite posudu s kakaom u prahu.
 - Kad je čokolada rastopljena, pomoću drvenog štapića, uronite svaku kuglicu u nju, a zatim odmah prebacite u posudu s kakaom.
 - Lagano ju protresite kako bi se kuglice obložile s kakaom sa svih strana te pustite da se vanjski sloj čokolade stvrdne, prije nego što pomoću sita otresete višak kakaa i servirate.
 - Kuglice možete držati u hladnjaku do 5 dana