Teleće rolice sa špinatom

Farsumagrua je popularno taliijansko jelo od teletine ili govedine punjene bogatim nadjevima
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 90 min

Broj porcija: 3

Težina pripreme: Srednje

Kalorija po osobi: 189

Potrebno vam je

  • 3 žlica grožđice
  • 3 žlica ulje maslinovo
  • 1 kom luk ,crveni
  • 2 režanj češnjak
  • 220 g špinat
  • 2 žlica pinjoli
  • 0.25 žličica muškatni oraščić
  • 450 g teletina, mršava
  • 1 kom celer, korijen
  • 1 kom mrkva, crvena
  • 1 šalica vino bijelo
  • 2 šalica pelati
  • sol
  • papar

Priprema

  1. Namočite grožđice u vrućoj vodi 15 minuta pa ih nasjeckajte. Zagrijte žlicu maslinova ulja te na njemu ispirjajte polovicu sjeckanog luka i češnjaka. Dodajte špinat pa kuhajte dok ne uvene. Procijedite tu smjesu te začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem.
  2. Teleća prsa posolite i popapritepa prekrijte smjesom od špinata, a zatim pospite grožđicama i nasjeckanima pinjolima. Zamotajte meso pa učvrstite kuhinjskim konopcem.
  3. Ostatak ulja stavite u veću zdjelu i na njemu zapržite meso sa svih strana. Maknite s vatre pa u istoj zdjeli zapržite preostali luk, češnjak, mrkvu, celer te pojačajte vatru i ulijte vino. Nastavite kuhati dok ne ispari sve vino.

Farsumagrua je popularno taliijansko jelo od teletine ili govedine punjene bogatim nadjevima

Posjeti Gastro.hr