gastro postao
Farsumagrua je popularno taliijansko jelo od teletine ili govedine punjene bogatim nadjevima
Vrijeme pripreme: do 90 min
Broj porcija: 3
Težina pripreme: Srednje
Kalorija po osobi: 189
Potrebno vam je
- 3 žlica grožđice
- 3 žlica ulje maslinovo
- 1 kom luk ,crveni
- 2 režanj češnjak
- 220 g špinat
- 2 žlica pinjoli
- 0.25 žličica muškatni oraščić
- 450 g teletina, mršava
- 1 kom celer, korijen
- 1 kom mrkva, crvena
- 1 šalica vino bijelo
- 2 šalica pelati
- sol
- papar
Priprema
- Namočite grožđice u vrućoj vodi 15 minuta pa ih nasjeckajte. Zagrijte žlicu maslinova ulja te na njemu ispirjajte polovicu sjeckanog luka i češnjaka. Dodajte špinat pa kuhajte dok ne uvene. Procijedite tu smjesu te začinite solju, paprom i muškatnim oraščićem.
- Teleća prsa posolite i popapritepa prekrijte smjesom od špinata, a zatim pospite grožđicama i nasjeckanima pinjolima. Zamotajte meso pa učvrstite kuhinjskim konopcem.
- Ostatak ulja stavite u veću zdjelu i na njemu zapržite meso sa svih strana. Maknite s vatre pa u istoj zdjeli zapržite preostali luk, češnjak, mrkvu, celer te pojačajte vatru i ulijte vino. Nastavite kuhati dok ne ispari sve vino.
Farsumagrua je popularno taliijansko jelo od teletine ili govedine punjene bogatim nadjevima