Teleći stroganoff

Spremite si ovo pomalo zaboravljeno jelo i uživajte u telećem stroganoffu
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 45 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 293

Potrebno vam je

  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 240 g teletina, srednje masna
  • 1 kom luk ,crveni
  • 100 g šampinjoni (uzgojeni)
  • 50 g krastavci, kiseli
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 150 g vrhnje kiselo (10% masti )

Priprema

  1. Zagrijati ulje u većoj tavi i popržiti komadiće teletine oko 3 min, da ne budu potpuno pečeni. Maknuti na tanjur i pokriti da ostanu na toplom.
  2. U istoj tavi pirjati luk 5 min na laganoj vatri. Dodati šampinjone, posoliti, popapriti i pirjati 10-ak minuta na vatri srednje jačine.
  3. Smanjiti jačinu plamenika pa umiješati meso i krastavce narezane na trakice pa pirjati nekoliko minuta da se povežu svi sastojci.
  4. Zatim dodati kiselo vrhnje, zagrijati i maknuti s plamenika.
Posjeti Gastro.hr