Vrhunska kombinacija sira i vrhnja: Lazanje na zagorski

Thinkstock
Mlinci, štrukli, pogačice, savijače i zlevke tradicionalna su zagorska jela i uvijek su hit. Često u kombinaciji sa sirom i vrhnjem, a ako su kupljeni od kumica predstavljat će pravu deliciju na našim stolovima. Danas jedite "po zagorski" uz dva sjajna recepta!
Vidi originalni članak

Izabrali smo dva jednostavna recepta za vas. Omiljene mlince najčešće jedemo u kombinaciji s mesom, ali probajte nešto drukčije i napravite mlince s porilukom, prave lazanje sa sjevera Hrvatske. 

 

foodgasm Za ručak: Zapečeni sočni mlinci s piletinom

usudi se Imamo najbolji recept za domaće mlince

 

Mlinci s porilukom

Sastojci:

  • 500 grama mlinaca
  • 200 grama dimljene slanine
  • 4 dl kiselog vrhnja
  • 500 grama svježeg sira
  • 1.5 dl ulja
  • 100 grama maslaca
  • 300 grama poriluka
  • 1 dl slatkog vrhnja
  • sol
  • papar

 

Guska s pirjanim crvenim kupusom i mlincima

 

Priprema:

  1. Narezani poriluk i slaninu popržite na ulju i dodajte kiselo vrhnje, svježi sir, sol, papar, dvije žlice vode i sve zajedno promiješajte.
  2. Mlince narežite na manje komade, prelijete slanom vodom i pustite da se osuše.
  3. Vatrostalnu posudu namastite i slažite red mlinaca, red nadjeva. Svaki red mlinaca nakapajte uljem. 
  4. Zadnji red mlinaca zalijte slatkim vrhnjem i otopljenim maslacem. 
  5. Zagrijte pećnicu na 180°C i pecite 25-30 minuta.
  6. Poslužite toplo 

 

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr