Tjestenina s inćunima, rajčicom i tunom

Thinkstock
Inćuni i tuna su rajska kombinacija s tjesteninom, recept Jamieja Olivera
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 15 min

Broj porcija: 2

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 683

Potrebno vam je

  • 200 g tjestenina s jajima
  • krupna morska sol
  • 1 režanj češnjak
  • 1 kom čili papričica
  • 2 kom inćun, slani
  • 4 kom rajčica, crvena
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 180 g tuna, konz. u ulju
  • 1 žlica kapari
  • 0.50 kom limunov sok
  • 100 g rukola

Priprema

  1. Tjesteninu kuhati u slanoj vodi dok ne bude al dente.
  2. Tri žlice maslinovog ulja (možete iskoristiti ulje od tune) zagrijte na tavi, dodajte sitno nasjeckani češnjak, čili papriku, narezane inćune i kapare, pržite 2 minute i dodajte narezane rajčice.
  3. Ocijedite tjesteninu, ostavite malo vode od kuhanja i stavite tjesteninu u umak. Još malo promiješajte na srednjoj vatri dok voda ne ispari. Dodajte tunu, limunov sok, sol i većinu rikule dok sastojci ne budu topli.
  4. Dodajte još rikule i maslinovog ulja na tjesteninu, servirajte toplo.
Posjeti Gastro.hr