Tjestenina s kobasicom

Thinkstock
Za ovo jelo možete koristiti tjesteninu koju želite
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 916

Potrebno vam je

  • 1 žlica ulje maslinovo
  • 8 kom kobasice svinjske
  • 1 kom luk ,crveni
  • 1 režanj češnjak
  • 1 mala žlica čili u prahu
  • 400 g rajčica, crvena
  • 400 g tjestenina s jajima

Priprema

  1. U loncu zagrijte vodu do vrenja, a u tavi ugrijte ulje. Narežite kobasice na komade i pržite ih dok ne dobiju boju. Smanjite vatru pa dodajte luk i češnjak te pržite dok ne omekšaju.
  2. Dodajte čili i konzervirane rajčice pa pustite da zavrije. Smanjite vatru i pustite da se krčka deset minuta, a za to vrijeme skuhajte tjesteninu da bude “al dente”.
  3. Kada je tjestenina skuhana, ubacite je u tavu i malo promiješajte. Poslužite toplo.

Izvor Skuhatćute

Posjeti Gastro.hr