Tjestenina s umakom od bosiljka, badema i ricotte

Thinkstock
Jednostavno i ukusno
Vidi originalni članak

Vrijeme pripreme: do 30 min

Broj porcija: 4

Težina pripreme: Jednostavno

Kalorija po osobi: 851

Potrebno vam je

  • 1 vezica bosiljak, vezica
  • 3 žlica parmezan
  • 6 šalica mlijeko kravlje, punomasno
  • 0.25 šalica badem, oljušteni suhi
  • 1 prstohvat sol
  • papar
  • 3 žlica ricotta
  • 2 žlica maslac, slani
  • 450 g tjestenina s jajima
  • 2 režanj češnjak

Priprema

  1. U blenderu ili pomoću štapnog miksera izmiješajte parmezan, bosiljak, mlijeko, češnjak, bademe, sol i papar.
  2. U zasebnoj zdjeli pomiješajte ricottu i otopljeni maslac.
  3. Zatim u smjesu sa ricottom dodajte mješavinu s bosiljkom te pažljivo umiješajte da se svi sastojci sjedine.
  4. Tjesteninu skuhajte u većoj količini posoljene ključale vode prema uputama na pakiranju.
  5. Kad je kuhana al dente, tjesteninu procijedite i pomiješajte sa pripremljenim kremastim umakom dok je još topla.
  6. Pospite dodatno parmezanom i odmah servirajte.
Posjeti Gastro.hr