gastro postao
Jednostavno i ukusno
Vrijeme pripreme: do 30 min
Broj porcija: 4
Težina pripreme: Jednostavno
Kalorija po osobi: 851
Potrebno vam je
- 1 vezica bosiljak, vezica
- 3 žlica parmezan
- 6 šalica mlijeko kravlje, punomasno
- 0.25 šalica badem, oljušteni suhi
- 1 prstohvat sol
- papar
- 3 žlica ricotta
- 2 žlica maslac, slani
- 450 g tjestenina s jajima
- 2 režanj češnjak
Priprema
- U blenderu ili pomoću štapnog miksera izmiješajte parmezan, bosiljak, mlijeko, češnjak, bademe, sol i papar.
- U zasebnoj zdjeli pomiješajte ricottu i otopljeni maslac.
- Zatim u smjesu sa ricottom dodajte mješavinu s bosiljkom te pažljivo umiješajte da se svi sastojci sjedine.
- Tjesteninu skuhajte u većoj količini posoljene ključale vode prema uputama na pakiranju.
- Kad je kuhana al dente, tjesteninu procijedite i pomiješajte sa pripremljenim kremastim umakom dok je još topla.
- Pospite dodatno parmezanom i odmah servirajte.