Tko je ne bi volio: Savršeno hrskava pohana piletina

Getty Images
Ah, pohana piletina... Tako jednostavna, a tako ukusna!
Vidi originalni članak

Svi mi volimo pohanu piletinu, a još kada je začinjena mirisnim peršinom i limunovom koricom, jednostavno ćeš je obožavati!

Ovako pripremljenu piletinu posluži s pire krumpirom, sezonskom salatom i uživaj u slasnom obroku. Svakako serviraj toplo!

 

Teško je reći ne... Pohana piletina na pet drugačijih načina - imamo i recepte!

 

Sastojci:

  • 50 g glatkog brašna
  • 100 g krušnih mrvica
  • 1 limun
  • Šaka sjeckanog peršina
  • 1 jaje
  • 4 fileta pilećih prsa
  • Ulje

 

Nove kombinacije Hrskavi pohanci: kako najbolje pripremiti piletinu, a kako svinjetinu

 

Priprema:

  1. Pomiješati brašno i krušne mrvice s pola sjeckanog peršina i naribanom koricom od limuna; u drugoj posudi razmutiti jaje i posoliti ga i popapriti.
  2. Pileća prsa uvaljati u smjesu s mrvicama pa u jaje i potom opet u mrvice.
  3. Na zagrijanom ulju, pohati na laganoj temperaturi panirana prsa dok ne dobiju lijepu zlatnu boju s obje strane.
  4. Poslužiti toplo i posipati preostalim sjeckanim peršinom!

Dobar tek!

Posjeti Gastro.hr